Axiál

Műhelytitkok a fakanál mögül

Az Axiál Kft. egy újabb nagy horderejű megbízással kereste meg reklámstúdiónkat: készítsünk nekik egy szakácskönyvet. Lelkesen és jó étvággyal álltunk neki a szakácskönyv elkészítéséhez.

Az Axiál Kft-vel évek óta kiemelkedő partneri viszonyt ápolunk, de a néhány éve közösen tervezett szakácskönyv projekt csak 2016-ra érett be. Az Axiál egyértelműen mezőgazdasági kötődésű cég, tehát ha nem is közvetlenül, de közvetve kapcsolódik az élelmiszeriparhoz és így a gasztronómiához is. Ez volt az apropója a szakácskönyv elkészítésének, valamint az, hogy a promóciós célokat is szolgáló könyv valódi értékeket képviseljen.

Az Axiál Kft. országszerte 19 telephellyel rendelkezik, innen jött az ötlet, hogy telephelyenként kérjünk meg egy-egy főzni szerető dolgozót, hogy az aktuális tájegységre jellemző ételeket készítse el. Először megterveztük a szakácskönyv layout-ját, hogy tisztán lássuk mennyi szöveges tartalom fér el, valamint a fotózáskor szükséges képarányt is ismernünk kellett. A hónapokig tartó előkészületek, recept egyeztetések és szervezés után a majd két hétig tartó ételfotózás következett, melynél reklámstúdiónk a ételfotók elkészítése mellett az étel styling-ból is oroszlánrészt vállalt, valamint a környezeti stílus kialakítását, dekorációját is mi végeztük.

Ezután következett a könyv tördelése és a borító fotózása, melyhez egy autentikus ötletünk támadt, miszerint süssünk csavar alakú steaket. Ezzel a 140 oldalas, keménytáblás gasztronómia kuriózummal fel is került a korona reklámstúdiónk immáron negyedik szakácskönyvére, melynek címe: Műhelytitkok a fakanál mögül.